Pojdi na glavno vsebino
Najtišja in najbolj varna avtomatska vrata na svetu.
Jezik: Slovenščina  
Pravilna izbira avtomatskih vrat

Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate avtomatska vrata?

Zdi se, da vsa avtomatska vrata delujejo enako. A so med njimi ogromne razlike. Če jih izberete površno, imate namesto prihranka lahko velike stroške.

Največkrat zaradi pogostih obiskov serviserja, začasnih rešitev okvarjenih vrat ali odškodninskih tožb poškodovanih strank. V objektih, kjer so veliki pretoki ljudi, se težave še pomnožijo.

Da bi se temu izognili, morate biti pri nakupu pozorni na nekaj osnovnih stvari.


Vrata se v nobenem primeru ne smejo zapreti, ko je človek med njimi.

Avtomatska vrata

To je ena najpogostejših težav pri avtomatskih vratih. Malo je znano, da varnostni sistem, ki se večinoma uporablja v Sloveniji, deluje kot žarek fotocelice. Ta je kak meter od tal in ga je treba prekiniti. Če pa mimoidoči med vrati pade, leži pod tem žarkom in ga ne prekine. Vrata se bodo takrat zaprla in človeka udarila, lahko tudi poškodovala. Praksa kaže, da so pri tem najbolj ranljivi otroci, starostniki in invalidi.

Z Recordovimi vrati lahko ta problem povsem odpravite. Da do tega ne bi prihajalo, smo razvili varnostni senzor, ki ne zaznava samo gibanja, ampak tudi mirujočega človeka. Senzor pokriva področje med vrati od vrha do tal in oviro zazna v katerikoli višini. Varnost ni več odvisna le od drobnega žarka.


Vrata morajo teči enakomerno in brezšumno, da ne motijo dela ali strašijo uporabnikov.

Pri večini avtomatskih vrat oprema in elektronika nista popolnoma usklajeni. Vrata zato tečejo neenakomerno in lahko neprijetno ropotajo že, ko so nova.

Z nepredvidenimi gibi pogosto tudi strašijo uporabnike. Tudi v tem primeru so najbolj ranljivi starostniki in invalidi. Ker se ustrašijo, da jih bodo vrata udarila, lahko padejo in se poškodujejo.

Podjetje Record je edini proizvajalec, ki poleg avtomatskih vrat razvija tudi lastne senzorje.

Zato so Recordova vrata tudi edina, kjer posebna programska oprema skrbi, da posamezni deli vrat med seboj komunicirajo. Posledica je izjemno enakomeren tek vrat in visoka stopnja varnosti uporabnikov.

Komunikacija med pogonom, senzorji in krmilno enoto skrbi, da se vrata nikoli ne odprejo, če to ni potrebno. S tem se močno zmanjšajo toplotne izgube in prepih.

Vrata Record so zaradi izbire posebnih materialov in dobro premišljenih oblik že leta po vsem svetu znana tudi kot najtišja avtomatska vrata na svetu.

Podjetje Record je edini proizvajalec, ki poleg avtomatskih vrat razvija tudi lastne senzorje.


Recordova avtomatska vrata imajo edina serijsko vgrajeno baterijo, ki ob izpadu elektrike zagotavlja še do 100 odpiranj oz. 24 ur pripravljenosti.

Če vrata niso dovolj enostavna za uporabo, boste pogosto klicali servisno službo.

Samo vrata Record lahko krmilite s preprostim pritiskom na gumb. Digitalna krmilna enota z LCD zaslonom omogoča, da različne načine delovanja vrat (odprto, zaprto, enosmerno, odklenjeno, ročno …) upravljate le s pritiskom na gumb. Grafični meni ukazov omogoča preprosto rokovanje, kot pri telefonu. Zanj ne potrebujete nobenega predznanja. S pomočjo časovnih nastavitev lahko vrata odklenete ali zaklenete tudi, ko sploh niste prisotni.


Ob izpadu elektrike morajo avtomatska vrata še vedno delovati.

Večina vrat se ob izpadu električne energije odpre in preneha delovati. Nekatera morate odpreti celo na roke.

Recordova avtomatska vrata imajo edina serijsko vgrajeno baterijo, ki ob izpadu elektrike zagotavlja še do 100 odpiranj oz. 24 ur pripravljenosti. Baterija se po vrnitvi električne energije ponovno napolni.


Ugotovite, kakšna vrata so najboljša rešitev za vaše potrebe.Kliknite na desno povezavo in nam zaupajte svoje zahteve. Skupaj bomo našli optimalno rešitev za vsa kritična mesta v vašem objektu.Prepričajte se, kdo bo za avtomatska vrata skrbel, ko so že vgrajena.

Avtomatska vrata so dolgoročna naložba. Ker danes lahko avtomatska vrata iz Kitajske uvozi vsak, delavnico pa odpre kar v domači garaži, previdnost ni odveč. Pozanimajte se, kdo zagotavlja nadomestne dele in kako je organizirana servisna služba.

Če pride do težav, vam mora biti na voljo dežurna telefonska pomoč 24 ur na dan.

V Recordu smo edini, ki imamo dežurno telefonsko pomoč, ki vam je na voljo 24 ur na dan 7 dni v tednu. V primeru težav nas pokličite na telefonsko številko 041 613 670. V Recordu smo tudi edini, ki takšne oblike pomoči ne zaračunavamo.

Pozanimajte se, kdo zagotavlja nadomestne dele in kako je organizirana servisna služba.


V primeru okvare mora serviser priti najkasneje v nekaj urah.

Servis

Si predstavljate, da ob koncu delovnega dne ne morete zapreti trgovine, lekarne ali lokala, na serviserja pa morate čakati do naslednjega dne?

Samo v Recordu je vse dni v letu, 24 ur na dan, po telefonu dosegljiv dežurni serviser. Če je mogoče, vam bo napako pomagal odpraviti kar po telefonu.

Pri tem vam je v veliko pomoč Recordova digitalna krmilna enota. Ta na LCD zaslonu izpiše v slovenskem jeziku, kaj je z vrati narobe. S to informacijo in serviserjevo pomočjo je mogoče marsikaj popraviti kar od daleč. Telefonskih nasvetov ne zaračunavamo.

Če vrat na ta način ni mogoče usposobiti, pride Recordov serviser na objekt najkasneje v treh urah.


Če vrata niso pravilno vzdrževana, se njihova življenjska doba skrajša min za 5 let.

Tudi pri avtomatskih vratih je življenjska doba predvsem odvisna od tega, kako zanje skrbimo. V Recordu smo edini, ki smo v ta namen razvili sistem rednega letnega vzdrževanja vrat.

To omogoča, da avtomatska vrata zanesljivo dolgo in brezhibno delujejo. Za vas pa to hkrati pomeni zmanjšanje stroškov, saj intervencijskih servisov na ta način skoraj več ne potrebujete.

V Recordu smo edini, ki smo razvili sistem rednega letnega vzdrževanja vrat.

Ne veste, kaj bi izbrali?Pokličite nas na številko 0590 74 100 ali nam pišite preko spodnje povezave. Z veseljem vam bomo pomagali ali prišli na ogled objekta.

Še veliko lažje pa se boste odločili, če nas obiščete v naših prostorih. Tam si boste različne izvedbe vrat lahko ogledali v živo. Pokličite nas na 0590 74 100 in se dogovorite za termin, ki vam ustreza.

Kakšna vrata so najprimernejša za nas

Pošljite mi katalog  
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se