Pojdi na glavno vsebino
Najtišja in najbolj varna avtomatska vrata na svetu.
Avtomatska vrata za dom starejših občanov

Kako z avtomatskimi vrati povečati varnost in zmanjšati stroške v domu starejših občanov?

Starejši par

Hiteče osebje, oskrbovanci na posteljah in vozičkih, oslabeli starostniki s hojcami … Vse to je vsakodnevna realnost domov starejših občanov. Na vsakem hodniku pa požarni načrt zahteva protipožarna vrata.

Takšna vrata so izredno težka, poleg tega pa morajo imeti vgrajeno tudi samozapiralo, ki ga morate premagati, da jih sploh lahko odprete.


Zakaj vas napačna izbira avtomatskih vrat lahko drago stane? Prenesi poročilo.


Borba s požarnimi vrati je velik zalogaj že za zdravega človeka s prostimi rokami.

Še v večji zagati se znajdejo oslabeli oskrbovanci ali ljudje, ki si morajo pomagati z berglami.

Če hočete skoznje hkrati odnesti še pladenj ali poriniti voziček s starostnikom, pa je to že podvig, ki ga en sam človek ne more izpeljati. Še v večji zagati se znajdejo oslabeli oskrbovanci ali ljudje, ki si morajo pomagati z berglami.

Takšna vrata predstavljajo oviro, povzročajo slabo voljo, zaposlujejo več osebja kot je potrebno, povzročajo pa tudi poškodbe in padce, ki se pogosto končajo z odškodninskimi tožbami.

Pogosto težavo rešite  tako, da požarna vrata na najbolj uporabljenih prehodih "podprete", da ostanejo odprta. Vendar pa ima takšno početje lahko neprijetne posledice. Če vas obišče požarni inšpektor boste plačali visoko kazen. V primeru požara pa ste lahko odgovorni tudi za življenja, saj tako "podprta" vrata ne bodo opravila svoje funkcije.


Vse to lahko rešite naenkrat.

Na ročna požarna vrata namesto samozapirala namestite Recordov električni pogon. Težka vrata se bodo odprla brez dotika, ko boste pred njimi vi, voziček ali postelja z bolnikom.

Prihranili boste čas osebju, saj za spremstvo starostnika na vozičku ali postelji nista več potrebna dva človeka. Tudi marsikdo, ki je prej potreboval pomoč, bo skozi takšna vrata lahko prišel samostojno.

Če je njegovo gibanje omejeno, se vrata ne bodo zaprla, dokler ne bo varno na drugi strani. Izognete se nevarnosti, da bi težka požarna vrata, ki se »upirajo« odpiranju, koga udarila.

Avtomat Record v primeru požara deluje kot klasično samozapiralo. Lahko ste brez skrbi.

Avtomatska vrata


Tudi drsna vrata Record so varna in ekonomična rešitev.

Avtomatska vrata se vam vedno odprejo sama. Če ne morete stopiti dovolj hitro ali skozi vrata rinete posteljo oz. voziček, vas bodo Recordova vrata počakala. Ko ste na drugi strani, pa se bodo za vami zaprla neslišno in brez izjeme. S tem se izognete loputanju in toplotnim izgubam. Hkrati pa ste lahko brez skrbi, da ne boste v naglici poškodovali koga, ki prihaja iz nasprotne smeri ...

Drsna avtomatska vrata


Avtomatska vrata je že v osnovi lažje vzdrževati, saj se odpirajo brez dotika.

Z vrati Record ni skrbi, da bi vam kdo od starostnikov odtaval in se izgubil.

Samo avtomatska vrata Record lahko upravljate preprostim pritiskom na gumb. Če vas skrbi, da bi vam kdo od oskrbovancev utegnil odtavati, lahko vrata preklopite na enosmerno delovanje. Skozi vrata lahko ljudje neovirano samo še vstopajo, ne morejo pa prostora zapustiti. S tem si prihranite veliko sitnosti in razbremenite osebje. Svojci in zaposleni pa prostor lahko zapustijo s pomočjo skritega brezdotičnega senzorja, ki mu je treba samo pomahati. Vedeti morate le, kje je.Higiena je zagotovljena.

Avtomatska vrata je že v osnovi lažje vzdrževati, saj se odpirajo brez dotika. Z njihovo uporabo pa se močno zmanjša tudi prenos bakterij in bolezenskih klic, saj nimajo kljuk, ki so glede tega najbolj problematične. Tako močno zmanjšate širjenje okužb, ki so za starostnike lahko tudi usodne. Če se odločite za izvedbo kril CLEANCORD, lahko vrata tudi razkužujete.

Ugotovite, kakšna vrata so najvarnejša rešitev za vaše potrebe.Kliknite na spodnjo povezavo in nam zaupajte svoje zahteve. Skupaj bomo našli optimalno rešitev za vsa kritična mesta v vašem domu.

Kakšna vrata so najprimernejša za nas


Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate avtomatska vrata?

Pošljite mi katalog  
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se