Pojdi na glavno vsebino
Najtišja in najbolj varna avtomatska vrata na svetu.
Avtomatska vrata za trgovine

Zakaj bi pustili, da vam denar odteka skozi vrata trgovine?

Nakupovalni voziček

Vrata v trgovino se odprejo neštetokrat na dan. Skoznje poleti uhaja hladen zrak, zaradi česa morajo klimatske naprave neprestano delovati. Pozimi pa vam skozi vrata uhaja toplota, zaradi česar so stroški ogrevanja astronomski.

Prodajalke v bližini vrat neprestano tarnajo zaradi prepiha. Pogosto ostajajo na bolniškem dopustu, kar stroške še povečuje.

Zakaj do tega prihaja?


Zakaj vas napačna izbira avtomatskih vrat lahko drago stane? Prenesi poročilo.


Večina avtomatskih vrat je odprta dvakrat dlje, kot je potrebno, da skoznje stopi človek.

Avtomatska vrata v trgovini

V Sloveniji se še vedno najpogosteje uporablja zastareli sistem odpiranja avtomatskih vrat. Ta povzroča, da so vrata odprta veliko predolgo.

Takšna vrata se odprejo, ko se jim stranka približa. Zazna jo radar, ki je na njeni strani vrat. Ko stranka pride srečno na drugo stran vrat, seveda ni več razloga, da bi bila vrata še odprta. Vendar pa odhajajočo stranko sedaj zazana radar na drugi strani vrat. Namenjen je sicer tistim, ki bi skozi vrata hoteli stopiti iz nasprotne smeri. Vendar pa radar »ne ve«, ali se človek vratom približuje ali se od njih oddaljuje.

Vsako gibanje za radar pomeni signal, da se morajo vrata odpreti. Namesto, da bi se vrata za odhajajočim človekom zaprla, zato ostanejo odprta. Vse dokler človek ne stopi iz območja radarja oz. minimalno dodatne 4 sekunde po njegovem odhodu.

Če to pomnožite s številom obiskovalcev, lahko čas nepotrebnih izgub konec meseca merite v urah.


Takšna vrata se pogosto odpirajo tudi povsem brez razloga.

Pojav se imenuje »ghosting«, saj se zdi, kot bi med vrati stalo nevidno bitje, ki ne dovoli, da bi se vrata do konca zaprla.

Radar je namreč težko nastaviti zelo natančno. Zato se občasno zgodi, da ujame gibanje lastnega krila, ki se zapira. Ko radar zazna gibanje, začne vrata ponovno odpirati, saj je to njegova osnovna funkcija. Krilo se vedno zapre samo do točke, ko ga radar zazna, potem pa dobi signal, da se mora ponovno odpreti.

Krilo se brez prestanka vozi naprej in nazaj, vrata pa se nikoli ne zaprejo do konca.

V takšnem primeru je potrebno vrata ustaviti in radar odmakniti, za kar je običajno potrebno klicati serviserja. Poleg toplotnih izgub, prepiha in sitnosti zaradi nedelujočih vrat, boste vsakič plačali tudi serviserjev obisk.

Pojav se imenuje »ghosting«, saj se zdi, kot bi med vrati stalo nevidno bitje, ki ne dovoli, da bi se vrata do konca zaprla.


Če je radar nastavljen predaleč od vrat, bodo vrata odpirali mimoidoči.

Če v želji, da bi se izognili »ghostingu«, radar nastavite predaleč od vrat, imate ponovno težave. Še posebej, če se vrata odpirajo neposredno na ulico. Vrata se bodo namreč odprla vsakič, ko bo mimoidoči stopil v področje radarja. Na ta način se bodo vrata odprla še veliko večkrat.

Ali rešitev sploh obstaja?

Avtomatska vrata v trgovini


Komunikacija med pogonom, senzorji in krmilno enoto zagotavlja, da se vrata nikoli ne odprejo brez potrebe.

Z novo tehnologijo lahko rešite vse težave naenkrat.

Elektronske komponente komunicirajo interaktivno. Komunikacija med pogonom, senzorji in krmilno enoto zagotavlja, da se vrata nikoli ne odprejo brez potrebe.

Visoko inteligenten mikroprocesor se ob prvem zagonu nauči prepoznavati svojo okolico. Predmeti, ki so stalno prisotni, zato ne motijo delovanja vrat. Sistem prepozna tudi tek lastnega krila, zato nikoli ni »ghostinga«.

varnostni senzor zaznava tudi smer gibanja.

Varnostni senzor zaznava gibanje in mirujočo osebo. S tem je prevzel tudi funkcijo varnosti. Fotocelica ni več potrebna, zato se senzor nikoli ne izklopi. Ves čas spremlja gibanje človeka. Ker zaznava tudi smer gibanja, se vrata zaprejo takoj, ko je stranka na drugi strani. Senzor namreč ve, da se človek od vrat oddaljuje.

Na enak način senzor tudi zazna, ali se človek giblje v smeri proti vratom ali mimo njih. Mimoidoče loči od tistih, ki bi v trgovino radi vstopili. Vrata odpre samo slednjim.

Želite tudi vi prihraniti?

Kliknite na spodnjo povezavo in nam zaupajte svoje zahteve. Skupaj bomo našli optimalno rešitev za vsa kritična mesta v vaši trgovini.

Kakšna vrata so najprimernejša za nas


Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate avtomatska vrata?

Pošljite mi katalog  
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se