Pojdi na glavno vsebino
Najtišja in najbolj varna avtomatska vrata na svetu.

Avtomatska vrata za izhode v sili

Verjetno ste se že kdaj vprašali, kako je mogoče pobegniti iz stavbe, ki ima avtomatska vrata. Še posebej, če zmanjka elektrike ...

Vsaka avtomatska vrata so opremljena s sistemom, ki omogoča odpiranje vrat v primeru izpada električne energije. Vsaka avtomatska vrata Record lahko poleg tega priklopite tudi na požarni alarm. Vrata se bodo ob morebitnem alarmu odprla in ostala odprta.


Vendar pa požar ni edina možnost, ko v večnamenskem objektu lahko nastane panika. Avtomatska vrata, ki so postavljena na bežalnih poteh, morajo zato imeti posebne karakteristike, potrjene s certifikatom, ki dovoljuje njihovo vgradnjo.

Pri nas lahko dobite dva tipa vrat, certificirana za izhode v sili:

  • Vrata RED (Redundant) in
  • Vrata TOS (Total Opening System)

Požar ni edina možnost, ko v večnamenskem objektu lahko nastane panika.


Avtomatska vrata RED (Redundant)

S pogonom Redundant, je mogoče nadgraditi vsa avtomatska drsna vrata, razen požarnih.

Največjo zanesljivost delovanja avtomatskih vrat REDUNDANT zagotavlja pogon, ki je opremljen z dvema motorjema in dvema mikroprocesorjema. Komunikacija med pogonom, senzorji in krmilno enoto omogoča neprestano testiranje delovanja vrat, kar možnost napak dodatno zmanjšuje. Če je kljub temu zaznana kakršnakoli motnja, se vrata samodejno odprejo in ostanejo odprta.

Da se kaj takega ne bi zgodilo ponoči ali v času, ko objekt ne obratuje, se vrata zaklenejo s posebnim krmilnim stikalom BDS. Vrata Redundant, ki so namenjena izhodom v sili, lahko zaklene samo pooblaščena oseba. Enostavno zaklepanje s krmilno enoto, ki je sicer značilnost avtomatskih vrat Record, pri takšni izvedbi vrat ni dopuščeno.

S pogonom Redundant, je mogoče nadgraditi vsa avtomatska drsna vrata Record, razen požarnih.


Avtomatska vrata  TOS (Total Opening Sistem)

Vrata TOS so narejena tako, da se njihova drsna krila, pod močnim pritiskom odprejo kot klasično krilo na tečaju in umaknejo na stran. Na ta način razširijo bežalna pot. Hkrati preprečujejo, da bi bežeča množica poteptala tiste, ki stojijo v prvih vrstah. Takšna vrata omogočajo tudi neovirano evakuacijo ljudi na vozičkih in posteljah, če so postavljena v bolnišnici ali domu za ostarele.

Na enak način kot vratna krila, se lahko krilno odprejo tudi obsvetlobe.

Takšna vrata so primerna tudi za objekte, kjer je občasno potrebno skozi vrata spraviti večje predmete.

S sistemom TOS je mogoče nadgraditi linearna, teleskopska in zgibna avtomatska vrata.

Hkrati preprečujejo, da bi bežeča množica poteptala tiste, ki stojijo v prvih vrstah.

Ne veste, kaj bi izbrali?

Pokličite nas na številko 0590 74 100 ali nam pišite preko spodnje povezave. Z veseljem vam bomo pomagali ali prišli na ogled objekta.

Še veliko lažje pa se boste odločili, če nas obiščete v naših prostorih. Tam si boste različne izvedbe vrat lahko ogledali v živo. Pokličite nas na 0590 74 100 in se dogovorite za termin, ki vam ustreza.

Kakšna vrata so najprimernejša za nas


Zakaj so avtomatska vrata Record najvarnejša, najzanesljivejša in najtišja avtomatska vrata na svetu?

Pošljite mi katalog  
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se