Pojdi na glavno vsebino
Najtišja in najbolj varna avtomatska vrata na svetu.

Avtomat za krilno odpiranje vrat Record 127 DFA

Ponekod se zdi, da ni prostora za avtomatska vrata. Ročno odpiranje je nepraktično, a včasih ne smemo ali ne želimo nadomestiti starih krilnih vrat.

Podobne zagate se dogajajo tudi v domovnih za ostarele, bolnišnicah in drugih večnamenskih objektih, kjer predvsem težka požarna vrata na kljuko povzročajo zastoje, slabo voljo, pa tudi poškodbe in padce, ki se pogosto končajo z odškodninskimi tožbami.


Kako avtomatizirati vrata, ne da bi jih zamenjali?

Record 127 DFA

Z Recordovim pogonom 127 DFA lahko avtomatizirate katerakoli krilna vrata, ne da bi jih bilo potrebno zamenjati. Do vrat morate pripeljati le elektriko.

Vrata se lahko odpirajo na senzor, s pritiskom na tipko ali z daljincem. Zaprta vrata so avtomatsko zaklenjena, zato so primerna tudi za vhod. Daljinec v tem primeru uporabljate namesto ključa. Na vrata je mogoče namestiti tudi dodatno ročno zaklepanje.


Avtomatizirate lahko tudi ročna požarna vrata

Na ročna požarna vrata lahko namestite različico pogona Record 127 DFA Fireproof, ki je certificiran za vgradnjo na vrata požarne odpornosti EI30, EI60 in EI90.

Na ta način se bodo težka požarna vrata odprla brez dotika že, ko vas »zagledajo«.

Tudi če gre skozi vrata kdo, ki ne more hitro stopiti, bodo vrata »počakala« preden se bodo zaprla. Izognete se nevarnosti, da bi težka požarna vrata koga udarila. Seveda je samoumevno, da se avtomatska vrata za odhajajočim vedno tudi zaprejo. S tem se izognete toplotnim izgubam, loputanju in prepihu.


Za varnost je poskrbljeno.

Varnostni senzor, ki se pritrdi na krilo v smeri odpiranja, poskrbi, da vrata nikogar ne udarijo. To bi se sicer lahko zgodilo v premeru, če nekdo stoji za vrati, med tem ko se le-ta odpirajo.

V primeru izpada elektrike vrata delujejo kot navadno ročno samozapiralo.

Dvokrilna avtomatska vrata
Pogon DFA 127 za dvokrilna vrata

Krilna avtomatska vrata s podaljšano masko
Pogon DFA 127 s podaljšano masko


Samo pri krilnih avtomatskih vratih Record lahko nastavljate hitrost odpiranja in zapiranja.

Hitrost odpiranja in zapiranja vrata ter čas, kako dolgo so vrata odprta, lahko spreminjate kar sami s pomočjo digitalne krmilne enote BDE-D.

Samo vrata Record 127 DFA se odpirajo s pomočjo motorja, zapira pa jih vzmet. Tudi vzmet nadzoruje motor, zaradi česar je hitrost zapiranja in odpiranja mogoče nastavljati. Vsa ostala vrata se zapirajo s pomočjo hidravlike, zato hitrosti zapiranja ni mogoče nadzorovati.

Hitrost odpiranja in zapiranja vrata ter čas, kako dolgo so vrata odprta, lahko spreminjate kar sami s pomočjo digitalne krmilne enote BDE-D. S pritiskom na gumb lahko spreminjate tudi različne režime delovanja vrat (avtomatsko, ročno, stalno odprto ...).

Če ste v zadregi in ne veste, kaj bi pritisnili, vam je v Recordu na razpolago brezplačna telefonska pomoč. Podnevi in ponoči.

Dežurni serviser je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu

Tudi v primeru okvare vam je Recordova digitalna krmilna enota v veliko pomoč, saj se ji na LCD zaslonu v slovenskem jeziku izpiše, kaj je z vrati narobe. S to informacijo in serviserjevo pomočjo je mogoče marsikaj popraviti kar od daleč. Tudi takšnih telefonskih nasvetov ne zaračunavamo.

Če vrat na ta način ni mogoče usposobiti, pride Recordov serviser na vaš dom najkasneje v treh urah.

Ne veste, kaj bi izbrali?Pokličite nas na številko 0590 74 100 ali nam pišite preko spodnje povezave. Z veseljem vam bomo pomagali ali prišli na ogled objekta.

Še veliko lažje pa se boste odločili, če nas obiščete v naših prostorih. Tam si boste različne izvedbe vrat lahko ogledali v živo. Pokličite nas na 0590 74 100 in se dogovorite za termin, ki vam ustreza.

Kakšna vrata so najprimernejša za nas


Zakaj so avtomatska vrata Record najvarnejša, najzanesljivejša in najtišja avtomatska vrata na svetu?

Pošljite mi katalog  
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se